“Yhteistyö Kontulan Huollon kanssa on tuonut Pato-Salpan toimintaan selkeyttä ja ammattimaisuutta. Sovitut asiat tehdään ajallaan ja hallitusyhteistyö sujuu mallikkaasti. Kokoukset ovat hyvin valmisteltuja ja työskentelyilmapiiri on hyvä”, kiittelee As Oy Pato-Salpan hallituksen puheenjohtaja Petri Weide.

Helsinkiläisessä taloyhtiössä Pato-Salpassa oltiin iloisesti yllättyneitä siitä, kuinka helposti ja vaivattomasti isännöitsijän vaihto tapahtui.

“Mielestäni kaikkien taloyhtiöiden olisi hyvä aina välillä pysähtyä tarkastelemaan isännöinnin tilannetta”, sanoo Asunto Oy Pato-Salpan hallituksen puheenjohtaja Petri Weide. Hänen johtamassaan yhtiössä näin tehtiin syksyllä 2014 ja uusi taloyhtiön hallitus päätyi kilpailuttamaan isännöinnin.

“Tavoitteenamme oli löytää kumppani, jonka kanssa taloyhtiön asioita voitaisiin kehittää pitkäjänteisesti. Tarjouspyynnöt lähetettiin toimistoille, joilla tiedettiin olevan hyvä maine ja joilla oli hyvät suositukset. Saimme yhteensä kolme tarjousta.”

“Kaikki mukana olleet toimistot olivat todella hyviä ja pelkästään tarjousdokumenttien perusteella päätöstä oli vaikea tehdä”, kertoo Petri Weide.

Lopullinen päätös Kontulan Huollon valitsemiseksi syntyi vasta siinä vaiheessa, kun hallitus oli haastatellut kaikki ehdokkaat. Valinnan ratkaisi lopulta isännöitsijä Aki Hahlen aktiivinen ja asiallinen ote sekä hyvä ensivaikutelma.

Huomaamaton ja vaivaton vaihto

Kun päätös isännöinnin vaihtamisesta oli tehty, hallituksen jäsenet pohtivat etukäteen, miten itse vaihtoprosessi tulisi sujumaan ja miten paljon se heitä työllistäisi.

“Isännöitsijän vaihto tapahtui helposti ja vaivattomasti. Kun uusi isännöitsijä aloitti, muun muassa tiedottamisesta tuli täsmällisempää ja nopeampaa”, Petri Weide kertoo.

“Yhteistyö Kontulan Huollon kanssa on tuonut Pato-Salpan toimintaan selkeyttä ja ammattimaisuutta. Sovitut asiat tehdään ajallaan ja hallitusyhteistyö sujuu mallikkaasti. Kokoukset ovat hyvin valmisteltuja ja työskentelyilmapiiri on hyvä”, kiittelee Weide.

Weiden mukaan hallituksen jäsenet arvostavat erityisesti sitä, että Kontulan Huolto ehdottaa heille aktiivisesti uusia tapoja kehittää taloyhtiön toimintaa. Myös korjaus- ja kunnossapitohankkeita on helppo toteuttaa, koska toimisto hallitsee myös hankkeiden teknisen puolen.

“Yksinkertaisesti sanottuna: Pato-Salpa Oy:ssä ollaan enemmän kuin tyytyväisiä”, Weide tiivistää.

Asunto Oy Pato-Salpa sijaitsee Oulunkylässä, Helsingissä. Yhtiö on valmistunut vuonna 1978 ja siinä on yhteensä 16 huoneistoa.