Kiinteistösijoittaja, kiinteistöneuvos Jorma Nieminen omistaa lukuisia asuin- ja toimitilakiinteistöjä eri puolilla Suomea. Hänellä on selvä näkemys siitä, miten kiinteistöjä isännöidään ja hoidetaan parhaalla mahdollisella tavalla.

“Isännöitsijän ja huoltomiehen pysyvyys on tärkeä asia. Silloin he tuntevat kiinteistön hyvin ja pystyvät hoitamaan sitä hyvin. Huoltomiesten pitää olla moniosaajia, jotka pystyvät tekemään pienet korjaukset ja paikkamaalaukset itse nopeasti. Oma-aloitteisuus on tärkeää: repsottava asia laitetaan kuntoon ilman että kysytään onko tämä minun hommani tai että korjaus pitää tilata erikseen jostain muualta”, kiinteistösijoittaja Jorma Nieminen kertoo Salossa perustamansa FinnFoam-tehtaan pääkonttorilla.

Nieminen arvostaa pysyvyyden lisäksi kokemusta ja ammattilaisuutta. Niinpä hän esimerkiksi omien kiinteistöjensä työmailla mieluusti työllistää jo eläkeiän ylittäneitä timpureita ja hitsaajia, joiden kädenjälki ja osaaminen on edelleen erinomaista.

“Olen huomannut, että isoissa isännöintitoimistoissa hyvät isännöitsijät eivät pysy kauaa yhdessä kiinteistössä, vaan heitä siirretään kohteesta toiseen. Se ei ole minulle kiinteistön omistajana hyvä asia. Siksi mielummin käytän pienempiä isännöinti- ja huoltoyhtiöitä, joissa ammattilaiset pysyvät paremmin”, Nieminen kertoo.

Kokonaisia vuokrataloja Kontulassa

Kiinteistöneuvos Jorma Nieminen omistaa Kontulassa neljä taloyhtiötä, joissa on yhteensä noin 360 vuokra-asuntoa. Kontulan Huolto hoitaa näiden taloyhtiöiden isännöinnin, kiinteistöhuollon sekä talous- ja vuokrahallinnon.

“Näissä taloyhtiöissä minulle on tärkeää, että vuokratalo saadaan pysymään täytenä, ei tule liikaa valituksia eikä vuokrarästejä. Huollossa on tärkeää pikkukorjausten joustava ja nopea tekeminen käypään hintaa”, Nieminen kertoo.

Kontulan Huolto tekee aina vuokralaisen vaihtuessa tarkastuksen ja tarvittaessa kunnostaa huoneiston ennen uuden vuokralaisen muuttoa. Vuokrauksen käyttöaste aktiivisella vuokraustoiminnalla noin 98 prosenttia.

Jorma Nieminen rakennutti kokonaan uuden syyskuussa valmistuneen vuokratalon Kontulaan Ostostielle. “Se homma meni hyvin”, Nieminen kiittelee niin Kontulan Huoltoa kuin rakennusliike Lehtoa.

Helsinki Fashion House Oulunkylässä

Helsinki Fashion House, Hankkijan entinen pääkonttori Oulunkylässä, on yksi Jorma Niemisen omistamista toimitilakiinteistöistä. Nimensä mukaisesti kiinteistössä pitää majaa noin 120 muotialan yritystä.

Helsinki Fashion Housen kiinteistöhuollon hoitaa Kontulan Huolto.

“Siellä minulle on tärkeää, että paikalla on koko ajan yksi taitava huoltomies, joka pystyy saman tien tekemään pieniä remontteja, vaihtamaan väliseiniä ja tekemään paikkamaalauksia”, Nieminen kertoo.

Nieminen kiittelee Kontulan Huoltoa siitä, että hommat hoituu ja työntekijät pysyvät pitkään.

“On minulla kokemusta isoistakin isännöintitoimistoissa, joissa hyvät isännöitsijät eivät koskaan ole pitkään pysyneet”, Nieminen harmittelee.